6 Νοε 2008

Τις κατεβάσαμε!

Η αρχή

Στο Αιγάλεω που μένω το τελευταίο χρονικό διάστημα, τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, μαζί με κατοίκους της γειτονιάς μουαποφασίσαμε να ενώσουμε τις όποιες μικρές μας δυνάμεις με ένα στόχο:

Να κατεβάσουμε τις 2 παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνία; που υπήρχαν σε κτίριο της οδού Θηβών 344.

Οι ενέργειες

Αντιγράφουμε μέρος από το κείμενο που γράψαμε και μοιράσαμε στους πολίτες της περιοχής:

Στην ταράτσα του κτιρίου επί της Λ. Θηβών 344 στήθηκαν κρυφά τη νύχτα εν αγνοία μας και υπάρχουν μέχρι και σήμερα «καμουφλαρισμένες» δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND (πρώην TIM) των οποίων, η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε από την 27.10.2005 και παρά ταύτα λειτουργούν παράνομα εις βάρος της υγείας μας προς οικονομικό όμως όφελος της εταιρείας και των ιδιοκτητών του κτιρίου.

Έπειτα μαζέψαμε υπογραφές, φτιάξαμε blog, ήρθαμε σε επαφή και με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες πολιτών κατά των κεραιών για ανταλλαγή ιδεών για το πώς θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί στη δράση μας, καταθέσαμε και κοινοποιήσαμε σε φορείς της πολιτείας τα αιτήματά μας και τα απαραίτητα έγγραφα που αποδείκνυαν την παρανομία εκ μέρους της εταιρείας (και εις βάρος της υγείας μας) και κινηθήκαμε νομικά εναντίον της εταιρείας, καταθέτοντας μηνύσεις.

Αποτέλεσμα

Αποτέλεσμα, όλων αυτών ήταν χθες να κατέβουν και οι 2 κεραίες.

Όσοι περάσετε από τη Θηβών 344, θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι οι κεραίες πλέον δεν υπάρχουν.

Οι πολίτες έχουμε δύναμη να επηρεάζουμε τις εξελίξεις. Έχουμε τη δύναμη να διεκδικούμε αποτελεσματικά ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Αναλάβετε δράση

Αυτο-οργανωθείτε. Συναντηθείτε. Ενωθείτε γύρω από ένα μικρό σκοπό. Για ένα πάρκο. Ένα νεοκλασικό. Ένα δασικό συγκρότημα. Ένα ποτάμι, ένα ρέμα. Τη γειτονιά σας. Και άλλων περιοχών, μαζί με άλλους.

Δε χρειάζεται χρόνος πολύς. Θετική διάθεση και επιθυμία χρειάζεται γύρω απ' τον κάθε κοινό μικρό σκοπό. Και η θυσία του «εγώ» μπροστά στο «εμείς», χωρίς να γίνουμε αγέλη. Τα αποτελέσματα της δράσης σας αργά η γρήγορα, μικρά ή μεγάλα θα έρθουν σύντομα.

Σας παραθέτω και τη φωτογραφία από μία από τις παράνομες κεραίες που υπήρχε στην ταράτσα του κτιρίου.


Θηβών 344

Υ.Γ. Και επειδή οι απαιτήσεις για καλύτερο σήμα στα κινητά μας, θα οδηγεί σε συνεχώς μεγαλύτερη πίεση για εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ολοένα και περισσότερα σημεία εντός των πόλεων, ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε όσο μπορούμε (ο καθένας στο βαθμό που μπορεί) την εξάρτησή μας από τα κινητά. Αν κάποιο τηλεφώνημα που πρέπει να κάνουμε δεν είναι επείγον, ας περιμένουμε μέχρι να πάμε στο σπίτι να το κάνουμε από εκεί. Ας αγοράσουμε μια τηλεκάρτα, σε περιπτώσεις που πρέπει να κάνουμε τηλεφωνήματα ενώ βρισκόμαστε στον δρόμο. Πλέον καρτατηλέφωνα υπάρχουν σχεδόν παντού.
Ας αναλογιστούμε και τη δική μας συμβολή στην ανάγκη για ύπαρξη περισσοτέρων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ki ego symfono oti oi polites exoume ti dynami na epireazoume tis ekselikseis!

ioanna είπε...

Αυτή η ιστορία μπορεί να γίνει παράδειγμα για όλους εμάς.
Αν εμείς,οι πολιτες ενωθούμε για ένα κοινό σκοπό μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα που μας ενοχλούν.

Γκιωνης είπε...

. Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α ! ! !

. Αυτή είναι η Απάντηση στις απαιτήσεις τής Εποχής. Απέναντι στα φθαρμένα κόμματα, την μόνιμα αρνητική και εχθρική θέση τής ΝΔ σε τέτοια θέματα που είναι ασυμβίβαστα με την ..."ελευθερία" τής Αγοράς, το φοβισμένο ΠΑΣΟΚ που τώρα βρίσκει το βηματισμό του, την λαϊκίστικη και δήθεν ακτιβιστική αλλά χωρίς ουσία και συνέχεια ( ειδικά εάν δεν μπορεί να δώσει πρωτοσέλιδα και δελτία τών 8 ), στάση τού ΣΥΝ, και το αδιέξοδο στο ΚΚΕ που ότι δεν ελέγχει ...δεν υπάρχει και που πιστεύει οτι μόνο όταν βγούμε από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάνουμε Σοσιαλισμό θα λυθούν τα προβλήματα τής καθημερινότητάς μας, είναι οι Πολίτες που δείχνουν τον Δρόμο !
. Να ...σηκωθούμε από καναπέδες, πολυθρόνες, κρεββάτια και σκαμπώ, να κλείσουμε το TVcontrol και να συναντηθούμε. Χωρίς υστεροβουλίες και άλλες επιδιώξεις πέρα από το να κάνουμε την Ζωή καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όχι μόνο για μάς.
. Κι είναι πολύ μεγάλος ο κατάλογος τών προβλημάτων....
. Και πάντα όμως να έχουμε στο νού ότι η διαχείριση αυτών τών αγώνων θα γίνεται με διαφάνεια και δεν θα ξεφυτρώνουν "διαχειριστές" που θα εκμεταλλευτούν όλες τις προσπάθειες για όφελός τους.