2 Νοε 2008

Και όμως συμβαίνουν το 2008...

Διάβασα σήμερα την παρακάτω είδηση, που με έκανε να συνειδητοποιήσω για μία ακόμη φορά πόσο τυχερός είμαι που βρίσκομαι σε μια πιο πολιτισμένη χώρα (παρ' όλα τα όποια αρνητικά έχει) όπως είναι η Ελλάδα. Και παράλληλα χαίρομαι που συμμετέχω ενεργά σε μια οργάνωση όπως είναι η Διεθνής Αμνηστία, που κάνει δράση για να ζούμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

Δείτε ένα βιντεάκι της Δ. Αμνηστίας σχετικά με τη Θανατική Ποινή.


-----------------

Τη βίασαν και τη λιθοβόλησαν για μοιχεία

2 Νοεμβρίου 2008, 20:30
zougla.gr

Στην απερίγραπτη ενέργεια να λιθοβολήσουν μέχρι θανάτου μέσα σε γήπεδο μία 13χρονη με την κατηγορία της μοιχείας, επειδή την είχαν βιάσει ομαδικά, προχώρησαν ένοπλοι Ισλαμιστές στην πόλη Κισμάγιο στη Σομαλία.

Τουλάχιστον 1.000 άτομα παρακολούθησαν τον λιθοβολισμό της μικρής Αΐσα Ιμπραΐμ, αναφέρουν μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι ένοπλοι Ισλαμιστές καταδίκασαν για μοιχεία τη 13χρονη, όταν αυτή πήγε να δηλώσει το βιασμό της από τρεις άνδρες.

Αρχικά θεωρείτο πως ήταν 23 ετών, όμως ο πατέρας της δήλωσε στις αρχές πως ήταν 13.

Η Σομαλία, ζει σε σχεδόν εμπόλεμη κατάσταση από το 1991. Από τότε ομάδες Ισλαμιστών προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο της χώρας, στην οποία ζουν 8 εκατομμύρια άνθρωποι. Το 2006 ο στρατός με τη βοήθεια της Αιθιοπίας κατάφερε να απομακρύνει τους αντάρτες από τη χώρα, οι οποίοι όμως τον τελευταίο καιρό δείχνουν να ανακτούν τις δυνάμεις τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Sygklonistiko arthro!...