23 Αυγ 2007

Ομάδα Ακτιβισμού της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κόρινθο!

Τι είναι η Διεθνής Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα ανθρώπων που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αναγνωρίζονται διεθνώς.

Η Διεθνής Αμνηστία συμβάλλει καθημερινά στην προστασία ανθρώπων και κοινοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα δέχονται επίθεση.

Τα μέλη και οι υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας απευθύνουμε έκκληση να σταματήσουν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κινητοποιούμε την κοινή γνώμη για να ασκήσει πίεση ώστε να προληφθούν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και στηρίζουμε τη δράση της οργάνωσης μέσω των οικονομικών συνεισφορών μας.

Τα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας προερχόμαστε από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και έχουν πολύ διαφορετικές πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Μας ενώνει η αφοσίωση μας να εργαστούμε για έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι ζουν με αξιοπρέπεια, ελεύθεροι και πραγματικά ασφαλείς.

(από την ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας - www.amnesty.org.gr)

--------------------------------------------------------------------------

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε την Διεθνή Αμνηστία και το έργο της αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Ενδεικτικές είναι οι εκστρατείες της για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, την κατάργηση της θανατικής ποινής, την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, την καταπολέμηση του trafficking, το κλείσιμο του Γκουαντάμο, την απελευθέρωση των κρατούμενων συνείδησης, τον περιορισμό της χρήσης όπλων μικρού βεληνεκούς κλπ

Σαν ενεργό μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, και μετά από τη συμμετοχή μου στις νεανικές ομάδες ακτιβισμού σε Πάτρα και Αθήνα, εκτιμώ ότι καιρός είναι να υπάρξει και μια ομάδα ακτιβισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην Κόρινθο.

Φωτογραφία από δρώμενο της νεανικής ομάδας ακτιβισμού της Πάτρας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (10/12)


Το εκπαιδευτικό camp της Δ. Αμνηστίας που έγινε τον Ιούλιο στα Τζουμέρκα (και που είχα την χαρά να το παρακολουθήσω), ήταν η αφορμή να πούμε με την Ελένη (δραστήρια Κορίνθια και αυτή!!) ότι πρέπει να κάνουμε κάτι ακτιβιστικό και στην Κόρινθο!

Έτσι, λέμε να ξεκινήσουμε με την προβολή κάποιας ταινίας με θέμα την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (π.χ. το "Nation without women" - Δείτε περιγραφή) σε κάποιο κλειστό χώρο εντός της Κορίνθου. Στο χώρο θα υπάρχει και το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για την Δ.Αμνηστία και τη δράση της. Η προβολή ταινίας θα αποτελέσει μια ευκαιρία για να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας καλύτερα την Δ. Αμνηστία και όσοι ενδιαφέρονται περισσότερο, να αποτελέσουν μέλη της ομάδας ακτιβισμού που θα δραστηριοποιηθεί στην Κόρινθο.

Η ομάδα αυτή θα έχει τη δυνατότητα να εργαστεί εθελοντικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εξάλειψή τους. Επιλογές για να το πετύχει αυτό υπάρχουν πολλές: προβολές ταινιών, θεατρικά δρώμενα, ομιλίες-συζητήσεις, land art, αποστολή γραμμάτων για πίεση ή συμπαράστασης σε ανθρώπους που κινδυνεύουν σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Όριο της ομάδας για τη δράση της και το πώς θα περάσει τα μηνύματα ευαισθητοποίησης θα είναι η δημιουργικότητα της.

Σας παραθέτω ένα βιντεάκι για το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι ακόμα και η αποστολή ενός γράμματος για μια κατάσταση παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο. Αξίζει να το δείτε.





2 σχόλια:

non journalist* είπε...

bravo stauro. xairomai poli gia tin prospathia pou kanete stin geitoniki korintho. to camp apo oti fainetai sou psrosfere polles gnwseis kai poli oreksi gia douleia. keep the good work. panagiotis

p.s i mallon gia esas apo ta tzoumerka, takis

Traveler είπε...

Καλησπέρα Παναγιώτη. Είπαμε με την Ελένη να κάνουμε την αρχή.. Άντε, για να ακουλουθείτε και οι υπόλοιποι του camp...