29 Σεπ 2010

Οι atenistas ανέλαβαν (πάλι) δραση

DSCF03881

από το atenistas.gr και το kala-nea.gr

Η μέρα δεν ξεκίνησε καλά. Ξυπνήσαμε με πολύ βροχή και λίγο πριν τις 12 κοιταζόμασταν ανήσυχοι. «Να το αναβάλλουμε;». Δεν περιμέναμε παραπάνω από πέντε λεπτά κα η βορχή είχε κόψει. Στις 12.30 ένας λαμπρός ήλιος έκανε την εμφάνισή του. Όλα θα πήγαιναν καλά.

Το ραντεβού είχε δοθεί στη γωνία Σατωβριάνδου και Σωκράτους. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένεοι με την Αθήνα κάτω από την Ομόνοια ήταν ένα μικρό σοκ. Στο πεζοδρόμιο χρησιμοποιημένη σύριγγα, λίγο πιο κάτω μια γυναίκα έκανε τη φυσική της ανάγκη, δίπλα ακριβώς στο σημείο που είχαμε αποφασίσει να καθαρίσουμε, βάψουμε και φυτέψουμε (ανθεκτικές λεβάντες): τρεις «καραφλές» ζαρντινιέρες – υπαίθριοι κάδοι απορριμάτων. Μαζευτήκαμε εννιά atenistas και πιάσαμε δουλειά. Οι καταστηματάρχες, κάποιοι περαστικοί κοιτούσαν παραξενεμένοι. Απασιοδοξία στο φουλ: «Ελάτε σε μια εβδομάδα και δεν θα βρείτε τίποτα». Απτόητοι, συνεχίσαμε. Δύο ώρες μετά, το αποκαρδιωτικό τοπίο είχε μεταμορφωθεί. Στα τελειώματα κάποιοι μετανάστες ήρθαν και μας έδωσαν συγχαρητήρια, ένας μάλιστα άρχισε από μόνος του να καθαρίζει αφίσες από ταμπλώ.

Οι τρεις ζαρντινιέρες της οδού Σατωβριάνδου είναι η επιτομή αυτού που θέλουμε να κάνουμε στους atenistas. Μπορεί να ακούγεται «μικρό» και «περιορισμένης εμβέλειας» αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Και η αλήθεια είναι ότι μόλις ξεκινήσαμε.

δείτε όλη την προσπάθεια εδω..

Δεν υπάρχουν σχόλια: