17 Ιουν 2010

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Κόλλιας για το 6ο Σύνταγμα πεζικού.. Η συντήρηση. Της συντήρησης. Ω συντήρηση.


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κόλλιας, σχετικά με την παύση λειτουργίας του 6ου Συντάγματος Πεζικού, δήλωσε μεταξύ άλλων πως στην περίπτωση κατάργησής του προτείνει να μετατραπεί σε μία σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη Στρατιωτικών Σχολών. Το ζήτημα για τον κύριο Κόλλια χρίζει περαιτέρω συζήτησης με όλους τους παραγωγικούς φορείς της πόλης της Κορίνθου, καθώς «τέτοιες αποφάσεις επηρεάζουν σημαντικά την οικονομική ζωή της πόλης. (…) Τόσα χρόνια το στρατόπεδο έχει αποτελέσει οικονομικό πνεύμονα για την οικονομική ανάπτυξη και ζωή της πόλης».


Υ.Γ.:…τι θα γίνει με αυτούς του πολιτικούς του τόπου τελικώς; θα τους αφήσουμε για άλλη μία φορά να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σχεδίων που μεταδίδουν υποψίες στρατιωτικοποίησης του ατόμου; Αποκαλούν «έργο πνοής» τη δημιουργία φυλακών στον Αϊ Γιάννη Κορινθίας, παρακολουθούμε την αύξουσα πορεία της εισόδου πρωτοετών φοιτητών σε σχολές αξιωματικών (κλπ σωμάτων ασφαλείας), για το περιβάλλον έχουμε να κάνουμε με καταστροφές, ενώ με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που αντικειμενικός σκοπός τους είναι η καταστροφή ούτε μνεία. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στην 4η ή 5η θέση (αν δεν απατώμαι) ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ στην εισαγωγή στρατιωτικών εξοπλισμών, ξέρετε, οι γνωστές αποκαλούμενες "αμυντικές δαπάνες".

Όμως χρησιμοποιώντας περιβαλλοντικούς όρους και όρους δάνειο από τη βιολογία για να περιγραφούν οικονομικές καταστάσεις και στρατιωτικές επιθυμίες προς όφελος των ανθρώπων μάλλον το αντίθετο συμβαίνει εν τέλει… Ή αν θέλετε, αν υπάρχει εκπαίδευση όπως προτείνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εκ των πραγμάτων υπάρχει και ζήτημα της ηθικής της υλοποίησης.

Υ.Γ.:…ας καταλάβουν κάποτε οι ιθύνοντες της εξουσιαστικής πρακτικής πως παραγωγικός άνθρωπος μεταφράζεται αυτομάτως σε σωστές συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες με τη σειρά τους αντανακλώνται στην φυσιολογική πορεία της περιβαλλοντικής πραγματικότητας. Πάρκα θέλουμε για αναπνοές, όχι άλλα κτίρια και «υποδομές

Σκέψεις από τον φίλο μου τον pessao..

Δεν υπάρχουν σχόλια: