28 Αυγ 2008

Φυλάκισαν 30χρονη Βουλγάρα και την ανάγκαζαν να εκδίδεται


από το σημερινό "ΕΘΝΟΣ"


-----------------
Θύμα άγριας σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης έπεσε 30χρονη από τη Βουλγαρία που ήρθε στη χώρα μας για ένα καλύτερο αύριο και βρέθηκε στα χέρια αδίστακτων μαστροπών.

Η άτυχη κοπέλα πέρασε εννιά μέρες σωματικού και ψυχικού βιασμού σε ένα αγροτόσπιτο έξω από το χωριό Τριανταφυλλιά του νομού Σερρών. Οπως είπε στους αστυνομικούς, ήρθε στην Ελλάδα μετά από προτροπή φίλης της, που υποσχέθηκε ότι θα της βρει δουλειά σε καπνοχώραφα. Οταν όμως έφτασε εδώ, η 29χρονη φίλη της και ένας 49χρονος, επίσης συμπατριώτης της, τη μετέφεραν στο αγροτόσπιτο της Τριανταφυλλιάς κι αφού την κλείδωσαν μέσα την ανάγκασαν να εκδίδεται, ασκώντας της σωματική και σεξουαλική βία.

Υστερα από εννιά μέρες, η 30χρονη κατάφερε να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της στη Βουλγαρία κι εκείνος με τη σειρά του ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές της πατρίδας του. Αστυνομικοί από τη Βουλγαρία ήρθαν σε επαφή με την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και συνέλαβαν τρεις Βούλγαρους -δύο άντρες και μία γυναίκα-, που κατηγορούνται για σωματεμπορία, παράνομη κράτηση και από κοινού βιασμό κατ εξακολούθηση, ενώ η κοπέλα επέστρεψε στην πατρίδα της.

-------------

Διεθνής Αμνηστία

Βρείτε την έκθεση Ελλάδα: Προάσπιση των δικαιωμάτων γυναικών και κοριτσιών θυμάτων εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση στη διεύθυνση: http://amnesty.org.gr/library/2007/eur250022007/index.htm

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας στο www.amnesty.org.gr

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

εΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΟΙ....

Ανώνυμος είπε...

Κτηνώδες...